• grou 03

Grou, das malerischste Wassersportdorf in der Mitte von Friesland. Ein Dorf mit einzigartigem historischem Charakter, wo Gastfreundschaft groß geschrieben wird. Es gibt eine breite Auswahl an gemütlichen Restaurants und diversen Geschäften und es ist immer viel los. Shoppen, Essen gehen, segeln, Boot fahren, Rad fahren, Museen u.v.m. Per Auto über die A32, mit dem Zug oder über das Wasser ist Grou für jeden leicht zu erreichen. Wir freuen uns gerne auf ein Wiedersehen in Grou!

Vrolijke Vrijmarkt

Vrolijke Vrijmarkt

Ook dit jaar weer vindt de “Vrolijke Vrijmarkt Grou” plaats rond de Sint Piterkerk in het oude centrum, op zaterdag 27 april a.s. van 10.00 tot 15.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Grou Magazine 2019 ligt weer voor u klaar

Grou Magazine 2019 ligt weer voor u klaar

Vanaf deze week is editie 17 van het Grou Magazine in Grou af te halen. Het 132 pagina’s tellende Grou Magazine staat weer vol met nuttige informatie over het dorp, de evenementenkalender, activiteiten, bezienswaardigheden en fiets-, wandel-, of vaarmogelijkheden. Bijzonder aan het Grou Magazine is dat de redactie in handen is van vrijwilligers en dat het magazine mede mogelijk wordt gemaakt door inbreng van Grouster ondernemers. Nieuw dit jaar is de samenwerking met VisitLeeuwarden, de marketingorganisatie van de gemeente Leeuwarden. Deze samenwerking heeft o.a. ook geleid tot een nieuwe opmaak van het magazine.

Opening Watersport Seizoen 2019

Opening Watersport Seizoen 2019

Op 12,13 en 14 april 2019 wordt in Grou weer op feestelijke wijze het watersportseizoen geopend. Vrijdagavond om 20:00 uur arriveren de Sylkeninginne en haar hofdame met het Grouster Skûtsje aan de Nieuwe Kade. Dit onder begeleiding van de jeugdzeilers van KWV Frisia, roeiers van GRSV en de SUPpers van Sup Away Grou. Shantykoor De Pikbroeken zorgt voor muzikale ondersteuning. Na ontvangst door de wethouder en het welkomstwoord van de Sylkeninginne is er een knallend optreden van Lady’s Hardware. Deze groep stoere, enthousiaste dames produceren op tonnen en vaten de mooiste ritmes.

We gaan samen

We gaan samen

Vanaf 10 januari 2019 vindt u ook Het Dorpsarchief Grou en de Wereldwinkel in het InformatiePunt Grou. Door omstandigheden zochten het Dorpsarchief Grou en de Wereldwinkel Grou een nieuw onderkomen. Samen dragen we Grou uit en hebben wij onze krachten gebundeld.