• grou 03

Grou, the most picturesque water sports village in the centre of Friesland. A village with a unique historical character, where hospitality the main thing is. There is a lot of variety in enjoyable restaurants, a wide range of shops and a lot of activity. Shopping, eat well, sailing, boating, cycling, round trips, museums and more. From the A32, by train and by boat. Grou is easy to reach for everyone. Looking forward to see you in Grou!

De iBeacons van Lightcurb veroveren Grou

De iBeacons van Lightcurb veroveren Grou

Vanaf de opening van het Watersportseizoen 2015 veroveren de iBeacons het centrum van Grou. iBeacons zijn de perfecte manier om de online en offline wereld samen te brengen. Niet alleen voor toeristen maar ook voor de inwoners van Grou! Grou heeft als eerste in Europa, een behoorlijke iBeacon dekking, maar liefst 60 ondernemers doen mee. Hiermee loopt Grou voorop in deze nieuwe innovatieve ontwikkeling.

Feestelijke opening watersportseizoen

Feestelijke opening watersportseizoen

Op 18 en 19 april wordt in Grou het Watersportseizoen weer feestelijk geopend. Het hele weekend zijn er activiteiten voor jong en oud. De festiviteiten beginnen op zaterdag vanaf 15.00 uur. Dan kunt u zich op het Halbertsma’s plein al verbazen over de kunsten van het waterorgel, prachtige water, licht en geluid effecten. Loop ook even langs de Kade om de daar aanwezige Lemster Aken te bekijken. Om 19.30 uur zal burgemeester Crone de zeilkoning en haar hofdame verwelkomen aan de kade bij Hotel Oostergoo. Daarna zal de zeilkoningin officieel het Watersportseizoen openen.

Veel deelnemers bij 45e merenloop

Veel deelnemers bij 45e merenloop

Zondagochtend om 9 uur was de start van de 45e Merenloop. Maar liefst 570 wandelaars beten het spits af met een 16 kilometer lange wandeltocht in en rondom Grou. Daarna was het parcours voor de hardlopers. Met als eerste voor de jeugd met een 2,4 en een 1,1 kilometer prestatieloop, aangemoedigd door veel publiek. En vervolgens de 14 km, de 10 km of 5 km.