• grou 03

Grou, the most picturesque water sports village in the centre of Friesland. A village with a unique historical character, where hospitality the main thing is. There is a lot of variety in enjoyable restaurants, a wide range of shops and a lot of activity. Shopping, eat well, sailing, boating, cycling, round trips, museums and more. From the A32, by train and by boat. Grou is easy to reach for everyone. Looking forward to see you in Grou!

Sfeervol WK Klunen

Sfeervol WK Klunen

Zo’n 120 deelnemers streden zaterdag 17 januari om de winst tijdens het WK Klunen in Grou. Onder ideale weersomstandigheden vond de start plaats aan de voet van de Oldehove aan de Nieuwe Kade. Daarna moesten de deelnemers al klunend een prachtig parcours van een kilometer lengte afleggen, en daarbij diverse hindernissen nemen.

Grou maakt frisse start op 1 januari

Grou maakt frisse start op 1 januari

Het was koud en winderig op het strandje aan de Blikpôle. Met een gevoelstemperatuur van 0,1 ◦c en een straffe zuidwestenwind was de Nieuwjaars duik 2015 dan ook alleen voor echte bikkels. Na een pittige warming up begon –onder grote publieke belangstelling- het aftellen. Velen waagden daarna de sprong in het koude water.

Kerst sing-in in Sint Piterkerk

Kerst sing-in in Sint Piterkerk

Dinsdagavond, 23 december is de traditionele Kerst sing-in in de Sint Piterkerk. Gezellig met z’n allen, uit volle borst kerstliederen zingen. Samen met het Grouster vrouwenkoor “damesakkoord”. Het koor zal drie keer optreden. De eerste meezingsessie begint om 19.00 uur en is voor en met kinderen.

Sfeervol kerstshoppen in Grou

Sfeervol kerstshoppen in Grou

Zondag 14 december kunt u sfeervol kerstshoppen in het pittoreske centrum van Grou. Er is veel gezelligheid in het dorp. De straten zijn mooi versierd, de winkels zijn open en de Kerstman is de hele dag in het dorp. Kinderen kunnen gratis in de draaimolen.