• grou 03

Grou, the most picturesque water sports village in the centre of Friesland. A village with a unique historical character, where hospitality the main thing is. There is a lot of variety in enjoyable restaurants, a wide range of shops and a lot of activity. Shopping, eat well, sailing, boating, cycling, round trips, museums and more. From the A32, by train and by boat. Grou is easy to reach for everyone. Looking forward to see you in Grou!

Heerlijk na-zomeren in Grou

Heerlijk na-zomeren in Grou

Het weekend van 20 en 21 september stond nog bol van de activiteiten in Grou. Zo vierde de Valkenkring dit weekend haar 75-jarig jubileum. Met op zaterdagmiddag een schitterende vlootschouw met maar liefst 112 valken. De vlootschouw werd afgenomen door commissaris van de koning, John Jorritsma en was vanaf de Nieuwe Kade goed te volgen. Het feestelijke weekend werd zondag afgesloten met de Princenhoftocht.

Vier de kunsten!

Vier de kunsten!

Zaterdag 20 en zondag 21 september is de tweede editie van de Kunstroute ExpoMeer Grou. Thema van de kunstroute is : “vier de kunsten!”. Naast het bekijken van kunst in ateliers, restaurants en andere bijzondere locaties, is er ook ruimte voor het ervaren van diverse kunstvormen. Zo is het mogelijk om te luisteren naar poëzie of een workshop kunstgeschiedenis bij te wonen in de bibliotheek.

‘Hert fan Fryslân’ gratis tijdens Monumentenweekend

‘Hert fan Fryslân’ gratis tijdens Monumentenweekend

Op zaterdag en zondag 13 en 14 september is het museum van 10 tot 5 uur gratis toegankelijk in het kader van het Open Monumentenweekend. Om 11, 1 en 3 uur zijn er rondleidingen in het monumentale voormalige Raadhuis van architect Kropholler, waarover in het museum ook een expositie te zien is.