• grou 03

Grou, the most picturesque water sports village in the centre of Friesland. A village with a unique historical character, where hospitality the main thing is. There is a lot of variety in enjoyable restaurants, a wide range of shops and a lot of activity. Shopping, eat well, sailing, boating, cycling, round trips, museums and more. From the A32, by train and by boat. Grou is easy to reach for everyone. Looking forward to see you in Grou!

Zomers suppen in Grou

Zomers suppen in Grou

Onder prachtige weersomstandigheden werd zaterdag 6 juni volop gesupt. In de kom bij Zeilcentrum Grou werd SUP Event Grou georganiseerd voor jong en oud.

Aftrap voor sfeer van weleer in Wilhelminapark

Aftrap voor sfeer van weleer in Wilhelminapark

Wethouder Harry van der Molen gaf donderdagavond, 21 mei, de aftrap voor de renovatie van het Wilhelminapark. Hij deed dat met het doorknippen van een lint op de plaats waar reeds begonnen is met het bouwen van de nieuwe geitenstal. De schaar werd gebracht door het kleinste geitje van het park. In de geest van de ontwerper Gerrit Vlaskamp keren belangrijke sfeerelementen uit het park van 1895 terug. Zoals de kronkelende paden, aanpassing van de waterpartijen, meer variatie in de beplanting en mooie doorzichten.

Expositie ‘Kunst uit het hart’ in het museum

Expositie ‘Kunst uit het hart’ in het museum

Een echtpaar dat samen exposeert, dat maak je niet zo vaak mee. In museum ‘Hert fan Fryslân’ in Grou is dit werkelijkheid. De expositie loopt tot en met zondag 7 juni. Onder de naam ‘Kunst uit het Hart’ hebben Leony Wuite-Geurtse en Arnold Wuite samen een bijzondere expositie ingericht.