Feestelijke Open dag Friese Merenproject in Grou

Feestelijke Open dag Friese Merenproject in Grou

Kom 20 september naar Gastvrij Grou! Van 11.00 tot 16.00 uur kunt u genieten van diverse activiteiten. Zo vindt u aan de Nieuwe Kade oude ambachten, evenals twee Zuiderzeeambachten en wordt er gezeild met radiografisch bestuurbare boten. Vaar mee met de Reddingsbrigade bij het Theehuis en doe mee aan diverse workshops zoals touwknopen en overleven op zee. Vlotbouwen en raften kan bij Oer it Hout en bij Zeilcentrum Grou zijn kinderactiviteiten en kan onder andere gesupt worden. Ook is het deze dag koopzondag.

Bij de Hellingshaven kunt u opstappen voor een gratis rondvaart (ong. 1 uur) Vertrek Earnewâld naar Grou 11.30 uur. Rondvaart door Grou 13.00 -14.00 uur. Vertrek Grou naar Earnewâld 14.30 uur.

Op het water geniet u van de Valken die mee varen in de Valkendag en de zeilboten die strijden om de prijzentijdens de GWS kampioenschappen. Muziek is er van Shantykoor De Pikbroeken en de Trekharmonicaclub. De pont ‘Gastvrij Grou’ is voor zowel fietsers als voetgangers toegankelijk.

Alle activiteiten zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.friesemeren.nl

Grou kreeg de afgelopen jaren vanuit Het Friese Merenproject een flinke facelift. Onlangs is het nieuwe havengebouw geopend. Hier kunnen gasten terecht voor een sanitaire stop. Ook de havenmeesters zijn hier gevestigd. Eerder werden in Grou de vaarwegen en de Pikmar gebaggerd en kwam er een prachtig zeilcentrum. Aan de plannen voor de afronding van de wandelpromenade voor het theehuis en een sanitaire unit in de Hellingshaven wordt nog gewerkt. Gastvrij Grou zet zich in voor het promoten van Grou als het watersportdorp van Fryslân.