• grou 03

Grou, it meast pittoreske wettersportdoarp yn it midden fan Fryslân. In doarp mei in unyk histoarysk karakter, wêr’t gastfrijens foarop stiet. Der is grut ferskaat oan gesellige restaurants, in breed winkeloanbod en der binne in protte bedriuwen. Winkelje, lekker ite, sile, farre, fytse, boattochten, musea en mear. Fanôf de A32, mei de trein en oer it wetter is Grou foar eltsenien makkelik te berikken! Graach oant sjen yn Grou!

Fantastisch Sint Piter feest in Grou

Fantastisch Sint Piter feest in Grou

Iedereen kon opgelucht ademhalen toen Sint Piter en Swarte Pyt op zaterdag 14 februari aankwamen bij de kade in Grou. Dat was wel even spannend, want tijdens de reis van Spanje naar Grou was het heel slecht weer en de schipper was verschrikkelijk misselijk. Maar de boot kwam gelukkig toch gewoon weer keurig op tijd. Compleet met pakjes! Een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje, heel veel blije kinderen, Grousters en âld-Grousters verwelkomden Sint Piter en Swarte Pyt op it Grien.

Sfeervol WK Klunen

Sfeervol WK Klunen

Zo’n 120 deelnemers streden zaterdag 17 januari om de winst tijdens het WK Klunen in Grou. Onder ideale weersomstandigheden vond de start plaats aan de voet van de Oldehove aan de Nieuwe Kade. Daarna moesten de deelnemers al klunend een prachtig parcours van een kilometer lengte afleggen, en daarbij diverse hindernissen nemen.

Grou maakt frisse start op 1 januari

Grou maakt frisse start op 1 januari

Het was koud en winderig op het strandje aan de Blikpôle. Met een gevoelstemperatuur van 0,1 ◦c en een straffe zuidwestenwind was de Nieuwjaars duik 2015 dan ook alleen voor echte bikkels. Na een pittige warming up begon –onder grote publieke belangstelling- het aftellen. Velen waagden daarna de sprong in het koude water.

Kerst sing-in in Sint Piterkerk

Kerst sing-in in Sint Piterkerk

Dinsdagavond, 23 december is de traditionele Kerst sing-in in de Sint Piterkerk. Gezellig met z’n allen, uit volle borst kerstliederen zingen. Samen met het Grouster vrouwenkoor “damesakkoord”. Het koor zal drie keer optreden. De eerste meezingsessie begint om 19.00 uur en is voor en met kinderen.