• grou 03

Grou, it meast pittoreske wettersportdoarp yn it midden fan Fryslân. In doarp mei in unyk histoarysk karakter, wêr’t gastfrijens foarop stiet. Der is grut ferskaat oan gesellige restaurants, in breed winkeloanbod en der binne in protte bedriuwen. Winkelje, lekker ite, sile, farre, fytse, boattochten, musea en mear. Fanôf de A32, mei de trein en oer it wetter is Grou foar eltsenien makkelik te berikken! Graach oant sjen yn Grou!

Linde College Nederlands Kampioen Young Solar Challence

Linde College Nederlands Kampioen Young Solar Challence

Bouwen, varen en racen. Zaterdag 27 juni is het NK Young Solar Challence gevaren in Grou. Acht middelbare schoolteams – leeftijdsklasse 14 tot 18 jaar – voeren met de zonneboten die zij zelf gebouwd hebben. De wedstrijd bestaande uit een endurance (in 1 uur tijd zoveel mogelijk rondjes varen) en een sprintwedstrijd vond plaats in de baai bij Zeilcentrum Grou.

Zomers suppen in Grou

Zomers suppen in Grou

Onder prachtige weersomstandigheden werd zaterdag 6 juni volop gesupt. In de kom bij Zeilcentrum Grou werd SUP Event Grou georganiseerd voor jong en oud.

Aftrap voor sfeer van weleer in Wilhelminapark

Aftrap voor sfeer van weleer in Wilhelminapark

Wethouder Harry van der Molen gaf donderdagavond, 21 mei, de aftrap voor de renovatie van het Wilhelminapark. Hij deed dat met het doorknippen van een lint op de plaats waar reeds begonnen is met het bouwen van de nieuwe geitenstal. De schaar werd gebracht door het kleinste geitje van het park. In de geest van de ontwerper Gerrit Vlaskamp keren belangrijke sfeerelementen uit het park van 1895 terug. Zoals de kronkelende paden, aanpassing van de waterpartijen, meer variatie in de beplanting en mooie doorzichten.

Expositie ‘Kunst uit het hart’ in het museum

Expositie ‘Kunst uit het hart’ in het museum

Een echtpaar dat samen exposeert, dat maak je niet zo vaak mee. In museum ‘Hert fan Fryslân’ in Grou is dit werkelijkheid. De expositie loopt tot en met zondag 7 juni. Onder de naam ‘Kunst uit het Hart’ hebben Leony Wuite-Geurtse en Arnold Wuite samen een bijzondere expositie ingericht.