Je allerleukste eerste zomervakantiedag vier je in Grou

Je allerleukste eerste zomervakantiedag vier je in Grou

Hout-Vaert, onderdeel van LF2018, is een varend erfgoed-theater. Van 19 t/m 22 juli varen ongeveer 50 ouderwetse houtenschepen van Dokkum, via Leeuwarden en Grou, naar IJlst. Ze hebben een groot vlot bij zich dat uit boomstammen bestaat; net zoals het hout vroeger echt vanuit Scandinavië door onze provincie werd vervoerd. Op 21 juli komen deze schepen naar Grou en liggen dan in de Hellingshaven en aan de Nieuwe Kade om vanaf 16.00 uur te ontdekken, te bekijken en te spelen. Er is daar dan volop feest met leuke kinderactiviteiten. Komen jij en je familie ook?

09.00 – 19.00 uur Vlottenbouwen en vlottenrace

Nieuwe Kade voor Zeilmakerij Molenaar. In teams van 5 kinderen bouwen jullie jullie eigen vlot. Gerrit Schotanus helpt jullie hierbij. Jullie bouwen namelijk een vlot dat jullie echt te water laten. Neem je zwemvest mee, want jullie peddelen een race tegen de andere teams.

09.00 uur Verzamelen, uitleg en vlottenbouwen
12.00 uur Lunch
17.00 uur Vlotten in het water
17.30 uur Vlottenrace langs de Nieuwe Kade en de Hellingshaven
19.00 uur Prijsuitreiking tijdens het Mienskipsdiner op de Nieuwe Kade

16.00 – 19.00 uur Kinderactiviteiten op en rond de boten

Hellingshaven. Vanaf 16.00 uur openen de Hout-Vaert boten hun gangboorden en kun je hier van alles leren over hout. Er zijn spelletjes, een houtsnuiflab, je kan handlettering leren, je eigen houten muziekinstrument maken, timmeren en nog veel meer. Máár je plezier begint al op de kade. Je kan daar heerlijk spijkers in houtblokken slaan, je eigen houten Grou sleutelhanger maken, of een speurtocht lopen. Weet je? Je kan zelfs met de “geest” van het hout praten en hem van alles over hout vragen.

Deelname: Meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd
Voorwaarden: Afhankelijk van leeftijd onder begeleiding van je ouders

16.00 – 21.00 uur Het Mienskipsdiner 2018

Aan de Nieuwe Kade Grou. Honger gekregen van al die leuke activiteiten? Vanaf 16.00 uur staan de barbecues aan op de Nieuwe Kade en start Het Mienskipsdiner 2018 voor jong en oud. Over de hele straat staat de langste dinertafel, en het leuke is dat iedereen aan mag schuiven. Met je eigen bord, de Grou dinerplank loop je langs de diverse barbecues om de lekkerste gerechten te bestellen (bord en gerechten zijn helaas wel tegen betaling, dus neem papa en mama mee!). deze heerlijkste barbecue gerechten worden o.m. bereid door Hotel Oostergoo, Taverne De Kade en Restaurant Amicaal met als toetje een heerlijk vers en ambachtelijk bereid ijsje van Scoop. Vanaf 19.00 uur wordt het nog gezelliger, want dan komen sommige kinderactiviteiten ook naar Het Mienskipsdiner 2018. Na het diner neem je je houtenplank lekker mee naar huis, zodat je voor altijd een herinnering hebt aan deze te gekke lekkere en gezellige dag.

Deelname: € 2,50 voor de houten plank en kleine bedragen per gerecht. Dranken conform gangbare horeca tarieven
Voorwaarden: Geen, iedereen is welkom

Tot 21 juli in de Hellingshaven en op de Nieuwe Kade in Grou en neem je papa en mama, pake & Beppe, broers en zussen mee!