We gaan samen

We gaan samen

Vanaf 10 januari 2019 vindt u ook Het Dorpsarchief Grou en de Wereldwinkel in het InformatiePunt Grou. Door omstandigheden zochten het Dorpsarchief Grou en de Wereldwinkel Grou een nieuw onderkomen. Samen dragen we Grou uit en hebben wij onze krachten gebundeld.

Het InformatiePunt Grou is en blijft er voor de inwoner, bezoeker en toerist van Grou. Heeft u vragen over een van de vele activiteiten, bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden of over het culturele en culinaire aanbod in Grou en omgeving, stap dan binnen. De plek voor een dorpsplattegrond, evenementenagenda, typisch Grouster producten en andere leuke souvenirs. Uniek is en blijft de Grouster Cadeaubon die je bij de meeste ondernemers, winkeliers en horeca in Grou kunt besteden.

Het Dorpsarchief is ontstaan uit een werkgroep van Pleatslik Belang Grou. Hier kunt u een kijkje nemen in de geschiedenis van Grou, haar bewoners en omgeving. Een trefpunt voor het verzamelen en bewaren van historische informatie over Grou. Heeft u nog verhalen, oude foto’s, ansichtkaarten of documenten over Grou? Wie weet vult die informatie een leemte in onze kennis van de historie van Grou.

De Wereldwinkel Grou maakt een doorstart. De verkoop van authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden vindt vanaf 10 januari plaats in het InformatiePunt Grou. Het begrip “Fairtrade” dat zo’n veertig jaar geleden nog bevochten moest worden in de samenleving, heeft inmiddels de brede waardering gekregen die het verdient. Iedere aankoop hier helpt namelijk een producent daar om een bestaan op te bouwen. Daarom zijn we blij dat op deze manier de Fairtrade cadeauwinkel in Grou voortgezet wordt.