• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

De iBeacons van Lightcurb veroveren Grou

De iBeacons van Lightcurb veroveren Grou

Vanaf de opening van het Watersportseizoen 2015 veroveren de iBeacons het centrum van Grou. iBeacons zijn de perfecte manier om de online en offline wereld samen te brengen. Niet alleen voor toeristen maar ook voor de inwoners van Grou! Grou heeft als eerste in Europa, een behoorlijke iBeacon dekking, maar liefst 60 ondernemers doen mee. Hiermee loopt Grou voorop in deze nieuwe innovatieve ontwikkeling.

Feestelijke opening watersportseizoen

Feestelijke opening watersportseizoen

Op 18 en 19 april wordt in Grou het Watersportseizoen weer feestelijk geopend. Het hele weekend zijn er activiteiten voor jong en oud. De festiviteiten beginnen op zaterdag vanaf 15.00 uur. Dan kunt u zich op het Halbertsma’s plein al verbazen over de kunsten van het waterorgel, prachtige water, licht en geluid effecten. Loop ook even langs de Kade om de daar aanwezige Lemster Aken te bekijken. Om 19.30 uur zal burgemeester Crone de zeilkoning en haar hofdame verwelkomen aan de kade bij Hotel Oostergoo. Daarna zal de zeilkoningin officieel het Watersportseizoen openen.

Veel deelnemers bij 45e merenloop

Veel deelnemers bij 45e merenloop

Zondagochtend om 9 uur was de start van de 45e Merenloop. Maar liefst 570 wandelaars beten het spits af met een 16 kilometer lange wandeltocht in en rondom Grou. Daarna was het parcours voor de hardlopers. Met als eerste voor de jeugd met een 2,4 en een 1,1 kilometer prestatieloop, aangemoedigd door veel publiek. En vervolgens de 14 km, de 10 km of 5 km.