• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

Vier de kunsten!

Vier de kunsten!

Zaterdag 20 en zondag 21 september is de tweede editie van de Kunstroute ExpoMeer Grou. Thema van de kunstroute is : “vier de kunsten!”. Naast het bekijken van kunst in ateliers, restaurants en andere bijzondere locaties, is er ook ruimte voor het ervaren van diverse kunstvormen. Zo is het mogelijk om te luisteren naar poëzie of een workshop kunstgeschiedenis bij te wonen in de bibliotheek.

‘Hert fan Fryslân’ gratis tijdens Monumentenweekend

‘Hert fan Fryslân’ gratis tijdens Monumentenweekend

Op zaterdag en zondag 13 en 14 september is het museum van 10 tot 5 uur gratis toegankelijk in het kader van het Open Monumentenweekend. Om 11, 1 en 3 uur zijn er rondleidingen in het monumentale voormalige Raadhuis van architect Kropholler, waarover in het museum ook een expositie te zien is.

Grou startpunt Dorpenroute tijdens monumentendag

Grou startpunt Dorpenroute tijdens monumentendag

Op zaterdag 13 september staan, tijdens de Open Monumentendag in de gemeente Leeuwarden, de dorpen van de voormalige gemeente Boarnsterhim centraal. De dorpen horen nu, na de gemeentelijke herindeling in 2013, bij Leeuwarden. Doelstelling is om het mooie erfgoed en de historie van de dorpen te laten zien aan Leeuwarders, cultuurtoeristen en natuurlijk de eigen inwoners. Veel panden zijn ook van binnen te bezichtigen.

Aangepaste vaartijden pontje Gastvrij Grou vanaf 25 augustus

Aangepaste vaartijden pontje Gastvrij Grou vanaf 25 augustus

Tot en met 24 augustus vaart het pontje van Gastvrij Grou van 's ochtends 10 tot 's avonds 10 uur. Vanaf maandag 25 augustus vaart het pontje dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Dit fiets- en voetgangerspontje, tussen de Hellingshaven in Grou en de Seinpôle bij restaurant De Vrijheid, is één van de verbindingspontjes in de fietsroute 'De 8 van Grou'. Daarnaast is het pontje een fijne verbinding met Grou voor de gasten van Waterpark Yn 'e Lijte.