• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

Sfeervol WK Klunen

Sfeervol WK Klunen

Zo’n 120 deelnemers streden zaterdag 17 januari om de winst tijdens het WK Klunen in Grou. Onder ideale weersomstandigheden vond de start plaats aan de voet van de Oldehove aan de Nieuwe Kade. Daarna moesten de deelnemers al klunend een prachtig parcours van een kilometer lengte afleggen, en daarbij diverse hindernissen nemen.

Grou maakt frisse start op 1 januari

Grou maakt frisse start op 1 januari

Het was koud en winderig op het strandje aan de Blikpôle. Met een gevoelstemperatuur van 0,1 ◦c en een straffe zuidwestenwind was de Nieuwjaars duik 2015 dan ook alleen voor echte bikkels. Na een pittige warming up begon –onder grote publieke belangstelling- het aftellen. Velen waagden daarna de sprong in het koude water.

Kerst sing-in in Sint Piterkerk

Kerst sing-in in Sint Piterkerk

Dinsdagavond, 23 december is de traditionele Kerst sing-in in de Sint Piterkerk. Gezellig met z’n allen, uit volle borst kerstliederen zingen. Samen met het Grouster vrouwenkoor “damesakkoord”. Het koor zal drie keer optreden. De eerste meezingsessie begint om 19.00 uur en is voor en met kinderen.

Sfeervol kerstshoppen in Grou

Sfeervol kerstshoppen in Grou

Zondag 14 december kunt u sfeervol kerstshoppen in het pittoreske centrum van Grou. Er is veel gezelligheid in het dorp. De straten zijn mooi versierd, de winkels zijn open en de Kerstman is de hele dag in het dorp. Kinderen kunnen gratis in de draaimolen.