• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

Grou startpunt Dorpenroute tijdens monumentendag

Grou startpunt Dorpenroute tijdens monumentendag

Op zaterdag 13 september staan, tijdens de Open Monumentendag in de gemeente Leeuwarden, de dorpen van de voormalige gemeente Boarnsterhim centraal. De dorpen horen nu, na de gemeentelijke herindeling in 2013, bij Leeuwarden. Doelstelling is om het mooie erfgoed en de historie van de dorpen te laten zien aan Leeuwarders, cultuurtoeristen en natuurlijk de eigen inwoners. Veel panden zijn ook van binnen te bezichtigen.

Aangepaste vaartijden pontje Gastvrij Grou vanaf 25 augustus

Aangepaste vaartijden pontje Gastvrij Grou vanaf 25 augustus

Tot en met 24 augustus vaart het pontje van Gastvrij Grou van 's ochtends 10 tot 's avonds 10 uur. Vanaf maandag 25 augustus vaart het pontje dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Dit fiets- en voetgangerspontje, tussen de Hellingshaven in Grou en de Seinpôle bij restaurant De Vrijheid, is één van de verbindingspontjes in de fietsroute 'De 8 van Grou'. Daarnaast is het pontje een fijne verbinding met Grou voor de gasten van Waterpark Yn 'e Lijte.

Indrukwekkende serie orgelconcerten Sint Piterkerk

Indrukwekkende serie orgelconcerten Sint Piterkerk

Elke woensdagavond in de periode 16 juli tot en met 20 augustus 2014 wordt het prachtige Van Dam orgel in de Sint Piterkerk bespeeld. Op juli 16 was het eerste concert, gegeven door Carl Visser, deze week gevolgd door Wilbert Berendsen (23 juli), Sander van den Houten (30 juli), Sietze de Vries (6 augustus), Misun Kim (13 augustus) en Hugo Bakker (20 augustus).

4e editie Skûtsjewike Grou groot succes

4e editie Skûtsjewike Grou groot succes

Een dikke week vele prachtige activiteiten en een hele week fantastisch weer. Grou kijkt met veel plezier terug op de 4e editie van de Skûtsjewike. Het evenement, dat in 2010 voor de eerste keer georganiseerd werd, groeit jaar na jaar. En dat geldt zowel voor het aantal activiteiten, als ook voor het aantal deelnemers. Met een aantal nieuwe activiteiten werd aan de term: 'voor elk wat wils', ruimschoots voldaan.