• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

Pontje Gastvrij Grou vaart dagelijks van 10 tot 10

Pontje Gastvrij Grou vaart dagelijks van 10 tot 10

Vanaf zaterdag 5 juli tot en met 24 augustus vaart het pontje van Gastvrij Grou van ’s ochtends 10 tot ’s avonds 10 uur. Dit fiets- en voetgangerspontje, tussen de Hellingshaven in Grou en de Seinpôle bij restaurant De Vrijheid, is één van de verbindingspontjes in de fietsroute ‘De 8 van Grou’.

Spectaculaire tewaterlating unieke begeleidingsboot voor KWV Frisia

Spectaculaire tewaterlating unieke begeleidingsboot voor KWV Frisia

Met een dikke plons is woensdag 11 juni jl. de unieke begeleidingsboot voor KWV Frisia te water gelaten. Deze begeleidings-/rescueboot, een Espevaer Professional, is speciaal ontwikkeld voor het begeleiden van zeilers met een beperking. Bovendien kan de boot ook door een persoon in een rolstoel worden bestuurd.

Feestelijke opening Watersportseizoen 2014

Feestelijke opening Watersportseizoen 2014

Dit jaar heeft de opening op zaterdag een speciaal tintje. Omdat Grou sinds 1 januari onderdeel is van de gemeente Leeuwarden, is er een Leeuwarder dag voor alle inwoners binnen en buiten de gemeente georganiseerd. Een dag vol leuke activiteiten om iedereen kennis te laten maken met het mooie watersportdorp Grou. We beginnen de dag met een volle maag. In de Hoofdstraat staat de langste lunchtafel van Nederland. Deze biedt met 110 meter plaats aan maar liefst 440 personen!