• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

Winnaar zonnebloemactie #zonniggrou

Winnaar zonnebloemactie #zonniggrou

Stichting Promotie Grou heeft in mei huis aan huis zakjes met zonnebloempitten verspreidt via Middelpunt magazine om zo op een sympathieke manier de campagne #zonniggrou te lanceren bij de Grousters. Via posts op social media (Instagram, Facebook en Twitter) werden heel wat zonnebloemen langer dan 3 meter zichtbaar. Afgelopen week werden de langste gecheckt en nagemeten op locatie door Peter van den Broek en Ivo Krikke. Met daarbij de uiteindelijke winnaar van Lammie van der Meulen met maar liefst 4.10 meter.

Actie met Parkkaartenplan gewonnen door Johan Weidema

Actie met Parkkaartenplan gewonnen door Johan Weidema

Het Parkkaartenplan laat de “historische’ verbinding tussen Grou en Nationaal Park Alde Feanen zien. De actie: zoek de kaart en maak zo kennis met de diversiteit aan ondernemers in Grou en op unieke wijze leert u de historie van Grou en Nationaal Park Alde Feanen. Als eerste heeft Johan Weidema uit Grou alle 21 parkkaarten gevonden.

Zonnebloem wedstrijd nadert zijn ontknoping

Zonnebloem wedstrijd nadert zijn ontknoping

We hebben de afgelopen tijd al heel wat super grote zonnebloemen gezien in het dorp en op internet. De wedstrijd eindigt op 30 september en gezien het mooie weer zullen ze nog wel flink groeien de komende weken. Tot 1 oktober kunnen zonnebloem foto’s met een goed zichtbaar meetlint (zodanig dat de jury de lengte van uw zonnebloem goed kan zien) geplaatst worden op Facebook, Instagram en Twitter (@zonnig_grou). Gebruik hierbij altijd de hashtag #zonniggrou Vervolgens bepaalt de jury de top 3 uit deze inzendingen.

Young Solar Challenge

Young Solar Challenge

Maak kennis met een andere manier van varen, techniek en zonne-energie; de Dutch Solar Challenge race. Een unieke wedstrijd, waarbij de laatste etappe start op zaterdag morgen 9 juli in Grou aan de Nieuwe Kade.