• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

Grouster Nachtkuier 2015

Grouster Nachtkuier 2015

Op zaterdagavond 7 november 2015 zal de tweede Grouster Nachtkuier plaats vinden. Een unieke herfstavondwandeling door Grou waarbij je langs de route wordt verrast door muziek, kleinkunst, dans, toneel, poëzie en andere ludieke en unieke activiteiten. Al wandelend kom je door bedrijven en instellingen en langs bijzondere plekjes van Grou. Zo val je van de ene verbazing in de andere.

5de editie Skûtsjewike

5de editie Skûtsjewike

Volop genieten in Grou tijdens de Skûtsjewike Vrijdagavond, 10 juli gaat de 5e editie van de Skûtsjewike in Grou van start met het traditionele ringrijden in het centrum van Grou. Daarna staat dit eerste lustrum van de Skûtsjewike een dikke week bol van de activiteiten. Voor alle leeftijden, voor elk wat wils. Om naar te kijken of om zelf te doen. Fietsen en varen, zeilen en genieten. Met veel muziek en theater. En natuurlijk tot slot het SKS Skûtsjesilen op zaterdag 18 juli en de traditionele Simmerdei op zondag 19 juli.

Expositie: Bonbini in de Carieb

Expositie: Bonbini in de Carieb

Zaterdag 11 juli wordt in Museum Hert fan Fryslân de expositie ‘Bonbini in de Carieb’ geopend. Een culturele mix van Grou en Curaçao. Bij deze ‘beleef’-expositie’ ondergaan de bezoekers deze zomermaanden een ‘hartverwarmende’ ervaring. Veel zintuigen worden geprikkeld en er worden verbindingen gelegd tussen wat Curaçao en Midden Fryslân (Grou e.o.) elk te bieden hebben, o.a. op het gebied van Water en Toerisme.

Linde College Nederlands Kampioen Young Solar Challence

Linde College Nederlands Kampioen Young Solar Challence

Bouwen, varen en racen. Zaterdag 27 juni is het NK Young Solar Challence gevaren in Grou. Acht middelbare schoolteams – leeftijdsklasse 14 tot 18 jaar – voeren met de zonneboten die zij zelf gebouwd hebben. De wedstrijd bestaande uit een endurance (in 1 uur tijd zoveel mogelijk rondjes varen) en een sprintwedstrijd vond plaats in de baai bij Zeilcentrum Grou.