• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

Grou maakt frisse start op 1 januari

Grou maakt frisse start op 1 januari

Het was koud en winderig op het strandje aan de Blikpôle. Met een gevoelstemperatuur van 0,1 ◦c en een straffe zuidwestenwind was de Nieuwjaars duik 2015 dan ook alleen voor echte bikkels. Na een pittige warming up begon –onder grote publieke belangstelling- het aftellen. Velen waagden daarna de sprong in het koude water.

Kerst sing-in in Sint Piterkerk

Kerst sing-in in Sint Piterkerk

Dinsdagavond, 23 december is de traditionele Kerst sing-in in de Sint Piterkerk. Gezellig met z’n allen, uit volle borst kerstliederen zingen. Samen met het Grouster vrouwenkoor “damesakkoord”. Het koor zal drie keer optreden. De eerste meezingsessie begint om 19.00 uur en is voor en met kinderen.

Sfeervol kerstshoppen in Grou

Sfeervol kerstshoppen in Grou

Zondag 14 december kunt u sfeervol kerstshoppen in het pittoreske centrum van Grou. Er is veel gezelligheid in het dorp. De straten zijn mooi versierd, de winkels zijn open en de Kerstman is de hele dag in het dorp. Kinderen kunnen gratis in de draaimolen.

Heerlijk na-zomeren in Grou

Heerlijk na-zomeren in Grou

Het weekend van 20 en 21 september stond nog bol van de activiteiten in Grou. Zo vierde de Valkenkring dit weekend haar 75-jarig jubileum. Met op zaterdagmiddag een schitterende vlootschouw met maar liefst 112 valken. De vlootschouw werd afgenomen door commissaris van de koning, John Jorritsma en was vanaf de Nieuwe Kade goed te volgen. Het feestelijke weekend werd zondag afgesloten met de Princenhoftocht.