• grou 03

Grou, het pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou voor iedereen makkelijk te bereiken. Graag tot ziens in Grou!

Veel deelnemers bij 45e merenloop

Veel deelnemers bij 45e merenloop

Zondagochtend om 9 uur was de start van de 45e Merenloop. Maar liefst 570 wandelaars beten het spits af met een 16 kilometer lange wandeltocht in en rondom Grou. Daarna was het parcours voor de hardlopers. Met als eerste voor de jeugd met een 2,4 en een 1,1 kilometer prestatieloop, aangemoedigd door veel publiek. En vervolgens de 14 km, de 10 km of 5 km.

Fantastisch Sint Piter feest in Grou

Fantastisch Sint Piter feest in Grou

Iedereen kon opgelucht ademhalen toen Sint Piter en Swarte Pyt op zaterdag 14 februari aankwamen bij de kade in Grou. Dat was wel even spannend, want tijdens de reis van Spanje naar Grou was het heel slecht weer en de schipper was verschrikkelijk misselijk. Maar de boot kwam gelukkig toch gewoon weer keurig op tijd. Compleet met pakjes! Een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje, heel veel blije kinderen, Grousters en âld-Grousters verwelkomden Sint Piter en Swarte Pyt op it Grien.

Sfeervol WK Klunen

Sfeervol WK Klunen

Zo’n 120 deelnemers streden zaterdag 17 januari om de winst tijdens het WK Klunen in Grou. Onder ideale weersomstandigheden vond de start plaats aan de voet van de Oldehove aan de Nieuwe Kade. Daarna moesten de deelnemers al klunend een prachtig parcours van een kilometer lengte afleggen, en daarbij diverse hindernissen nemen.

Grou maakt frisse start op 1 januari

Grou maakt frisse start op 1 januari

Het was koud en winderig op het strandje aan de Blikpôle. Met een gevoelstemperatuur van 0,1 ◦c en een straffe zuidwestenwind was de Nieuwjaars duik 2015 dan ook alleen voor echte bikkels. Na een pittige warming up begon –onder grote publieke belangstelling- het aftellen. Velen waagden daarna de sprong in het koude water.