4e editie Skûtsjewike Grou groot succes

4e editie Skûtsjewike Grou groot succes

Een dikke week vele prachtige activiteiten en een hele week fantastisch weer. Grou kijkt met veel plezier terug op de 4e editie van de Skûtsjewike. Het evenement, dat in 2010 voor de eerste keer georganiseerd werd, groeit jaar na jaar. En dat geldt zowel voor het aantal activiteiten, als ook voor het aantal deelnemers. Met een aantal nieuwe activiteiten werd aan de term: 'voor elk wat wils', ruimschoots voldaan.

Zo werd dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst het Splashtival georganiseerd op de Blikpôle bij het Zeilcentrum. Dit Grouster dancefestival telde zo'n 600 bezoekers. Zo'n 20 boten met bezoekers bezochten het festival over het water. Iedereen was enthousiast over het goed georganiseerde evenement. Met name de plek aan de Pikmar viel in de smaak. De officiële afterparty van het festival begon om 22 uur in Grandcafé Toasting.

Ook nieuw dit jaar was de gratis vaartocht op dinsdagmiddag met de Markol. Speciaal bedoeld voor mensen met een beperking die zelf het water niet meer op kunnen. De belangstelling voor dit evenement was groot en al snel waren de kaarten uitverkocht. De opstappers hebben een prachtige middag beleefd tijdens de rondvaart door de Alde Feanen. 'Takom jier mar wer'.

Nieuw was ook de spectaculaire afsluiting van de sloepentocht in de Hellingshaven. Zo kon iedereen vanaf de wal het laatste deel van het programma meemaken. Met zo'n 50 sloepen en 477 deelnemers was de sloepentocht op woensdagavond wederom bomvol!

In de zomer van 2015 is de 5e editie van de Skûtsjewike in Grou, in de week voorafgaand aan SKS Skûtsjesilen.