Musea

Musea in Grou

Bent u op zoek naar een museum waar u de mooiste en best bewaarde geheimen van Friesland en Grou in het bijzonder kunt vinden? Of wilt u meer weten over mineralen en diamanten? In Grou weten wij u er alles over te vertellen.

Hert fan Fryslân

In het museum "Hert fan Fryslân" treft u exposities aan van verschillende, typisch Friese of Grouster thema's zoals Water, de Halbertsma's en Sint Piter. Doe een rondleiding in het museum of een interessante "doarpskuier". Een combinatie van beide is ook mogelijk. Speciaal voor gezinnen met kinderen is er het "Lytse Eeltsje"-doeboek (Ned. kleine Eeltsje) en het 'Notitieboek van Joost' (de broer van Eeltsje). Kinderen krijgen spelenderwijs informatie over de Grouster dichter/schrijver Eeltsje en Joost Halbertsma. In het dorp kunnen kinderen (tussen 7 en 12 jaar) onder begeleiding van een volwassene een speurtocht met opdrachten doen en in het museum zijn de binnen-doe-boeken te koop. De hiervoor benodigde boekjes zijn te koop voor 1,50 per stuk bij het Museum en bij het Informatie Punt Grou. Op vertoon van de ‘Biebpas’ wordt per boekje 1 euro korting gegeven. Ook een gratis speurtocht is in het museum verkrijgbaar. Nieuw is de samenwerking met Museum BB Bunker in Grou. Het is een combikaart waarmee u tegen gereduceerd tarief beide musea op een zelf gekozen moment kunt bezoeken

Mineralogisch Museum

Tussen Grou en Warten (Ned. Wartena) vindt u het Mineralogisch Museum. Het museum ligt verscholen tussen de bomen en is omgeven door weilanden. De grote schuur van de oude boerderij is omgebouwd tot een karakteristiek museum. In de voormalige stal is een doolhof van gangetjes gemaakt, waar ook de vitrines staan. In de vitrines ziet u de mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er ook echte edelstenen zoals diamanten, robijnen en fluorescerende mineralen. Een schitterende ontdekking voor uw hele gezin!