Musea

Musea in Grou

Bent u op zoek naar een museum waar u de mooiste en best bewaarde geheimen van Friesland en Grou in het bijzonder kunt vinden? Of wilt u meer weten over mineralen en diamanten? In Grou weten wij u er alles over te vertellen.

Hert fan Fryslân

In het museum "Hert fan Fryslân" treft u exposities aan van verschillende, typisch Friese of Grouster thema's zoals de Halbertsma's en Sint Piter. U kunt een rondleiding krijgen in het museum of een interessante "doarpskuier" maken door het dorp. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Special voor de kinderen is er een projekt "Lytse Eeltsje" (Ned. kleine Eeltsje). Kinderen krijgen spelenderwijs informatie over de Grouster dichter/schrijver Eeltsje Halbertsma. In het dorp en in het museum kunnen kinderen (tussen 7 en 12 jaar) onder begeleiding van een volwassene een speurtocht doen naar 'Kistjes en kastjes' verstopt in de etalages in het dorp en een 'Notitieboek van Joost' op eigen manier vullen. De hiervoor benodigde boekjes zijn te koop voor 1,50 per stuk bij het Museum en bij het Informatie Punt Grou.

Mineralogisch Museum

Tussen Grou en Warten (Ned. Wartena) vindt u het Mineralogisch Museum. Het museum ligt verscholen tussen de bomen en is omgeven door weilanden. De grote schuur van de oude boerderij is omgebouwd tot een karakteristiek museum. In de voormalige stal is een doolhof van gangetjes gemaakt, waar ook de vitrines staan. In de vitrines ziet u de mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er ook echte edelstenen zoals diamanten, robijnen en fluorescerende mineralen. Een schitterende ontdekking voor uw hele gezin!