Varen

Grou, watersportdorp bij uitstek

Grou is hét watersportdorp bij uitstek! Een gezellig dorp midden in Friesland (Fries: Fryslân) met prima voorzieningen. Binnen enkele minuten vaart u midden in de natuur met de rustgevende wijdse blik van het Pikmeer en de Wijde Ee.

Vaarwegen en vaarroutes rondom Grou

Friesland heeft maar liefst 647 kilometer aan vaarwegen en is daarmee de meest waterrijke provincie van Nederland. Ook Grou is omgeven door water. Vaarroutes, die u langs de prachtige natuur en indrukwekkende veengebieden van Friesland voeren. U kunt een eigen route uitstippelen, maar u kunt ook onze havenmeester vragen naar de vele mogelijkheden. Een mooie route die u langs Grou leidt is bijvoorbeeld de populaire Staande mast route.

Voor uitgebreide vaarkaarten van de Friese Meren kunt u terecht bij de Boekhandel Bruna in Grou. Naast vaarwegen worden op deze kaart ook de sluizen, bruggen en brugtijden aangegeven, inclusief de hoogte van de brug. Dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Een aantal mooie vaarroutes zijn:

  • De Elfsteden(tocht)route; Tijdens deze route vaart u het grootste deel van de Elfstedenroute. Een onvergetelijke Friese uitdaging! Ook zonder ijs!
  • De route door het Nationaal Park De Alde Feanen
  • De Middelseeroute; een mooie historische route door het kweldergebied van de voormalige Middelsee in Friesland. Deze route is onderdeel van de Elfstedentochtroute. Als u de drukte van het Prinses Margrietkanaal wilt omzeilen dan is deze historische route tussen Leeuwarden en Sneek een prachtig alternatief. Onderweg kunt u op diverse plekken uw tocht aangenaam onderbreken.
  • De Staande Mast Route Friesland; Deze route maakt het mogelijk dat u met een staande mast vanuit Leeuwarden naar het zuiden van Friesland kunt varen. Ervaar Friesland op zijn mooist. Beleef op en top waterrijke natuur!

De vaarroutes in Friesland vindt u via www.friesemeren.nl